Home Team
Team

Team

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2018 και ώρα 6.15 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξεως των Κατηχητικών Συνάξεων των παιδιών του Ιδρύματος ΚΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας.

 
  Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους εθελοντές-Κατηχητές, και κυρίως τα ίδια τα παιδιά να προσέλθουν στην αίθουσα της Κατηχητικής Συνάξεως, όπου πραγματοποιήθηκε η λιτή αλλά γεμάτο κέφι εκδήλωσης.
 
Μετά την προσευχή, ο π. Αντώνιος Χρήστου, υπεύθυνος Ιερεύς του Ιδρύματος, στην αρχή καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους (παιδιά, εθελοντές, την νέα Πρόεδρο κ. Ελένη Κονιδάρη και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Πίκπα, καθώς και την Διοίκηση του Ιδρύματος), για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους τόσο κατά την σημερινή Εορτή Λήξης αλλά και γενικότερα όλη την Κατηχητική χρονιά 2017-2018.
 
  Ακολούθησαν τραγούδια και χορός από τα παιδιά με την συνοδεία ακορτνεόν από τον κ. Στέφανο Γανωτή, παιχνίδια εντός και εκτός αίθουσας και μικρά σκετσάκια.
 
  Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν πίτσα χορηγία του Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ και αναψυκτικά από τους Κατηχητές και από ένα αναμνηστικό καπελάκι για το Καλοκαίρι, με την επιγραφή της Κατηχητικής Συνάξεως. Μετά το κέρασμα και την ολοκλήρωση της επίσκεψης, τα παιδιά επιστράφηκαν πίσω στους θαλάμους τους, χάρις την συμβολή των εθελοντών.
 
 
 

 

 
 
Με τον τίτλο του Πρωταθλητή του 10ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2017-2018 επέστρεψε στην Ενορία μας για όγδοη συνεχή χρονιά η Ποδοσφαιρική Ομάδα Λυκείου του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Το Διενοριακό Πρωτάθλημα έλαβε μέρος στις νέες Αθλητικές Εγκαταστάσεις της «Σιβιτανιδείου» Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων στην Καλλιθέα και διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι πρώτες νίκες ήρθαν για την ομάδα του Λυκείου από την πρώτη αγωνιστική. Έφτασε σχετικά εύκολα στον μεγάλο τελικό όπου την περίμενε κρίσιμος αγώνας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη αναμετρήθηκε με την Ενορία του Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Άρεως, σε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, από την έναρξη μέχρι τη λήξη. Τελικό αποτέλεσμα 4 – 2 υπέρ της Ενορίας του Αγ. Στυλιανού Γκύζη και έτσι ήρθε άλλο ένα κύπελλο στην Ενορία μας.
Εξίσου σημαντικός ποδοσφαιρικός αγώνας παίχτηκε και στην κατηγορία του Δημοτικού όπου η Ενορία μας κατέκτησε την τρίτη  θέση ύστερα από έναν πολύ όμορφο αγώνα με την Ενορία της Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου Τουρκοβουνίων, ένας αγώνας που πραγματικά ωφέλησε παιδία και μεγάλους διότι το  «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» έγινε πράξη από τα παιδιά και των δυο Ενοριών μέσα στο γήπεδο. Σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η συμμετοχή, η γνωριμία και η χαρά που απέκτησαν τα παιδία μέσα από το Πρωτάθλημα.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδία της ομάδας ποδοσφαίρου  Γυμνασίου που κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές  και το θερμό μας χειροκρότημα.
Αλλά οι επιτυχίες της Ενορίας μας, δεν τέλειωσαν μόνο στο ποδόσφαιρο. Στην όμορφη Γιορτή Αθλητισμού που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Σάββατο 13 Μαΐου 2018, παιδιά από τις Νεανικές Συντροφιές μας, αγωνίστηκαν στο στίβο 100, 150 και 200 μέτρων αντίστοιχα. Επίσης δεν ήταν λίγες οι συμμετοχές αλλά και οι διακρίσεις στα υπόλοιπα αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ και σκάκι.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους επιτυχίες! Συγχαρητήρια και στους Γονείς των παιδιών.
Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την πολύ όμορφη Γιορτή Αθλητισμού που διοργάνωσε. Περάσαμε Υπέροχα !!   
IMG 20180513 173911
IMG 20180513 182450
IMG 20180513 182651
IMG 20180513 182922
IMG 20180513 184224
IMG 20180513 185612
IMG 20180513 193039
IMG 20180513 193107
IMG 20180513 201731 HDR
IMG 20180513 201736 HDR
IMG 20180513 201826 HDR
IMG 20180513 202414
IMG 20180513 202625
 

Το απόγευμα της Κυριακής του Τυφλού 13 Μαΐου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και οι συνοδοί του Κληρικοί μετέβησαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, για να παρακολουθήσουν την εορτή λήξης των Κατηχητικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας.

Από νωρίς γονείς και παιδιά είχαν κατακλύσει το χώρο και παρακολούθησαν τα παιδιά των Κατηχητικών της περιοχής να παρουσιάζουν με απλό και πρωτότυπο τρόπο τραγούδια, χορούς, ποιήματα, θεατρικά και ψαλμούς, τα οποία με την βοήθεια των Ιερέων και των Κατηχητών τους είχαν προετοιμάσει.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος Νεότητος της περιφερείας Πρεσβ. Ιωάννης Σούρας, ενώ στο τέλος της εορτής, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τους κατά τόπους Ιερείς που εργάζονται ιεραποστολικά στη Νεότητα, τους Κατηχητές, ο οποίοι τολμούν να μιλούν στα παιδιά για το Χριστό και την Εκκλησία, τους γονείς και παππούδες και γιαγιάδες, που συντελούν στην οικοδομή των παιδιών και, μάλιστα, σε μια εποχή που η οικογένεια δεν απολαμβάνει την στοργή και την στήριξη από φορείς και θεσμούς που θα έπρεπε να την συνδράμουν.

Κάλεσε όλους, σε αυτό το κλίμα που προκαλεί την αίσθηση της διάλυσης, να συνεχίσουν να αντιστέκονται οι καλοί Κληρικοί, οι καλοί δάσκαλοι, οι καλοί γονείς και οι καλοί κατηχητές, με όπλα την αλήθεια της Εκκλησίας και την προβολή της πραγματικής ζωής, η οποία δεν εξαντλείται απλώς σε κάποιες αξίες, αλλά είναι  πρόσωπο, ο Ιησούς Χριστός, από την διδαχή του Οποίου και την πίστη και την προσευχή σ' Εκείνον, πηγάζουν όλες οι αρετές, με τις οποίες τα παιδιά, όχι μόνο θα γίνουν καλοί χριστιανοί, αλλά και σωστοί πολίτες.

 Ευχαρίστησε, τέλος, τον π. Ιωάννη Σούρα, του οποίου η επιμέλεια και η ευθύνη στο έργο υπέρ της νεότητας επιβεβαιώνει τα λόγια του ιερού Χρυσοστόμου, ότι η σωστή διαπαιδαγώγηση, είναι η κατά Θεόν αγωγή και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρόοδο στη ζωή τους και να προσφέρουν πάντοτε χαρά σε όλους.

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 004

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 003

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 005

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 006

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 007

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 008

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 009

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 010

IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 011

 

Εκδήλωση Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου λήξεως πνευματικών ευκαιριών

και μαθημάτων Κοινωνικού Φροντιστηρίου περιόδου 2017-2018

«Ελλάδα το καλύτερο κομμάτι της καρδιάς μου»,

με ειδικό αφιέρωμα στον ήρωα σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2017-2018, που διοργανώνει ο Ναός μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Ευθύμιος Γρίβας, Μαρία Παπαγεωργίου και Μαρία Σαλμά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φώτιος Παπούτσης και Ευθύμιος Χασιώτης, η υπεύθυνη εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως & Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνος Νάκος, ιερείς ενοριών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων του Αγρινίου καθώς και πλήθος συμμετεχόντων, οι οποίοι κατέκλυσαν και φέτος τον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου διεξήχθη η εκδήλωση.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα μας και περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους από τη Χορωδία Ιεροψαλτών Αγρινίου και τραγούδια για το Αιγαίο από τη Νεανική - Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με ειδικό αφιέρωμα - τραγούδι (για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ) στον ήρωα πιλότο Γεώργιο Μπαλταδώρο, που έπεσε υπερασπιζόμενος το Αιγαίο μας και στους δύο στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που για 75 ημέρες βρίσκονται όμηροι στα χέρια των Τούρκων. Παρουσιάστηκε επίσης το DVD «Ελλάδα το καλύτερο κομμάτι της καρδιάς μας» εκδόσεων Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, που αναφέρεται στην ιστορία της Πατρίδας μας, την οποία οι Νεοέλληνες φέρουμε ως βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου και αρμόδια του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κυρία Μαρία Σαλμά (δείτε το χαιρετισμό πατώντας ΕΔΩ), η οποία και εξήρε την προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» καθώς και δύο μαθητές της Γ΄Λυκείου, ως εκπρόσωποι των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (πατήστε ΕΔΩ). Ακολούθησε η βράβευση των 64 καθηγητών και καθηγητριών του Φροντιστηρίου που δίδαξαν εθελοντικά μαθήματα της ειδικότητάς τους κατά το φετινό σχολικό έτος (δείτε τη βράβευση πατώντας ΕΔΩ).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοτικούς χορούς με ζωντανή μουσική και με τραγούδια για το Αιγαίο και την Ελλάδα μας από τους μαθητές των τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων (κιθάρας, μπουζουκιού, λαούτου) της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών χορώνπου διοργανώνει η ενορία μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε:

  • Στο Δήμο Αγρινίου, για την άδεια παραχώρησης των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης».
  • Στις εθελόντριες που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου σιτίζονται καθημερινά 250 αδελφοί μας.
  • Στους εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο οποίο φέτος φοίτησαν πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.
  • Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Ελένη Αθανασιά, διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, για τη συνεργασία και την ανοχή της στη συνύπαρξη με το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Οι εθελοντές καθηγητές & καθηγήτριες των ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας σχολικής περιόδου 2017/2018 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», οι οποίοι έλαβαν έπαινο και βεβαίωση για την προσφορά διδακτικού έργου και για τη μεγάλη εθελοντική συμβολή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου είναι οι εξής (η αναφορά είναι κατ' αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο):

Ονοματεπώνυμο

Ειδικότητα

Έλλη Αθανασοπούλου

Φιλόλογος

Νικόλαος Βελαέτης

Καθηγητής Νοσηλευτικής

Σοφία Γκιρτοβίτη

Φιλόλογος

Κλήμης Γκρίζης

Φιλόλογος

Αλεξάνδρα Θάνου

Φυσικός

Ευθύμιος Θεοδωρής

Μαθηματικός

Χρύσα Θώμου

Φιλόλογος

Μαρία Καμμένου

Φιλόλογος

Χριστιάνα Καραμάνη         

Φιλόλογος

Φωτεινή Καραμπέτσου

Μαθηματικός

Αριστέα Καρβούνη

Φιλόλογος

Γρηγορία Κασούμη

Μαθηματικός

Κωνσταντίνα Κασούμη

Φυσικός

Μαρία Κατσιάδα

Φιλόλογος

Ειρήνη Κατσακιώρη

Φιλόλογος

Κωνσταντίνος Κολοκυθάς

Φυσικός

Σπυριδούλα Κοτσάφτη

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Ελίνα Κουλούρη

Χημικός

Ευαγγελία Κουτρούμπα

Μαθηματικός

Μαρία Λιάτσου

Μαθηματικός

Μαρία Λιόντου

Φιλόλογος

Ελένη Μαγουλιάνου

Οικονομολόγος

Ιωάννα Μανσόλα

Βιολόγος

Λάμπρος Μεραντζής

Φυσικός

Χρυσούλα Μηλαροκώστα

Χημικός

Ειρήνη Μιχοπάνου

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Θεανώ Μπαλαντίνα

Μαθηματικός

Κασσιανή Μπαλωμένου

Φιλόλογος

Ελένη Μπεκούλη

Φιλόλογος

Γεώργιος Μπίζος

Χημικός

Ιουλία Μπισδούνη

Φιλόλογος

Ευαγγελία Μπισμπίκη

Φιλόλογος

Παναγιώτης Μποκώρος

Φυσικός

Κωνσταντίνα Νικολάου

Μαθηματικός

Αθανάσιος Νταλιάνης

Καθηγητής Οικονομίας

Αλίκη Ντούρμα

Μαθηματικός

Ευαγγελία Ξευγένη

Φιλόλογος

Γεώργιος Παζαράκης

Χημικός

Χρήστος Παναγιώτου

Φιλόλογος

Αλεξάνδρα Παπαναστασίου

Φυσικός

Μαρία Παπαχρήστου

Φιλόλογος

Ευμορφίλη Παρασκευαΐδου

Φιλόλογος

Νίκη Πατσαούρα

Φιλόλογος

Κυριακή Σακαπέτη

Φιλόλογος

Βασίλειος Σολωμός

Μαθηματικός

Βασιλική Σταμούλη

Μαθηματικός

Σπυρίδων Στεργιάκης

Φυσικός

Σπυρίδων Στίγκας

Μαθηματικός

Θεοδώρα Συράκου

Φιλόλογος

Διονυσία Σχίζα

Φιλόλογος

Ευαγγελία Σχίζα

Φυσικός

Ειρήνη Ταράτσα

Φιλόλογος

Ελένη Τσάμη

Μαθηματικός

Αλεξάνδρα Τσιάκαλου

Φιλόλογος

Μαρία Τσιμιδάκη

Μαθηματικός

Κωνσταντίνος Τσιρώνης

Μαθηματικός

Ευάγγελος Τσουκάρας

Φιλόλογος

Παναγιώτης Τσούφης

Μαθηματικός

Φίλιππος Τσούφης

Μαθηματικός

Μαρία Φαρμάκη

Φιλόλογος

Ανάργυρος Φραγκούλης

Μαθηματικός

Ακριβή - Άννα Φύλακτου

Μαθηματικός

Θεοδώρα Χαβελέ     

Φιλόλογος

Βασίλειος Χουλιάρας

Μαθηματικός

Για τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας μας, επίσης ευχαριστούμε:

- τις κυρίες Σμαράγδα Αντωνίου, Ζωή Καντάνη, Ιωάννα Καπέρδα και τον κύριο Αλέξανδρο Κολτσίδα που προσέφεραν εθελοντικώς υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

- τον κύριο Ανδρέα Αγγελή, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης Βυζαντινής μουσικής

- τον κύριο Πέτρο Καραγιάννη, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης Βυζαντινής μουσικής & μπουζουκιού

- τον κύριο Ιωάννη Καραγιάννη, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης λαούτου

- τον κύριο Κωνσταντίνο Παππά, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης κιθάρας

- την κυρία Αγγελική Αράχωβα, για την εθελοντική διδασκαλία παραδοσιακών χορών

- την κυρία Μαρία Καντάνη, για την εθελοντική διδασκαλία στη χορωδία του Ναού

- τον κύριο Κοσμά Ιωάννου και την κυρία Δήμητρα Κουκουράβα, για την εθελοντική τους προσφορά ως επιστάτες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

 

Ως απαύγασμα της εκδηλώσεως θεμελιώθηκε σε όλους μας η πεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς δόξα Θεού, για το καλό της Πατρίδας μας και για την ανακούφιση των ελαχίστων αδερφών μας με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΩ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ, ΠΡΟΧΩΡΩ».

 

01

 

03

04

05

06

07

08

09

10

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
01-frame 
   01-pr     01-par     01-dr     01-mini
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ
Ηλία Λιαμή  
voith1

"Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ"

3math1    3a    3b    3c    3d    3e    3f
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή - 3ο μάθημα 
BOHUHMA PROSXOLIKHS

Ο Mωϋσής και οι δέκα εντολές
1    2    3    4    5    6
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή - 5ο μάθημα 
5.MOSES-V

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1   9z   9p   9par   9book
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή - 9ο μάθημα 

9 Nikolaos v

Ο ΧΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 5.000

14-m  14-p  14-b  14-dr  14-z

Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή - 14o μάθημα

14v

"Χριστούγεννα" Ο Σωτήρας του κόσμου γεννιέται
1  3  4  5  6
ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή

10.gen-v

"Πρωτοχρονιά" Η ιστορία του Αγ.Βασιλείου, της βασιλόπιτας και του φλουριού

11  13  14  15  16  17  18
ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή
10.prot-v

Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

2  5  4  6  7

Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή - 15o μάθημα

15.v

"ΤΕΛΩΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ"
16m-pr  4  7

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή

16.v-pr

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ
Από το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού "ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ  Ένα βιβλίο θησαυρός"
2  4  5  6  7

ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή
19prv

O Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

22m1  22dr  22p  22ep  22b 22v

"Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Τ' ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ"
iosif2    iosif4    iosif6    iosif7
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ Ηλία Λιαμή
prosx-iosif

"ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"
Από το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
"ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ  Ένα βιβλίο θησαυρός"

1  5  6  7
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε τη διήγηση και τις δραστηριότητες

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗΑπό το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού"ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ  Ένα βιβλίο θησαυρός"        

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Από το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
"ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ  Ένα βιβλίο θησαυρός"
1  5  6  7  8
Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
28a  28b  28c  28d  28e  28f  28g

Θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας Ι.Μ.Πειραιώς 2017-18
Επιμέλεια θεμάτων: Ματίνα Στούμπου-Αντωνίου

PROSXOLIKI2017

O AΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
1022

Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ
4pr

Η παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου
20prm

 Οι Άγγελοι
agg
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7pr  7prx  7prz
"Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"
p10 12
"ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ"
PROSXOLIKI2017
Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
12pr
Παραβολή Τελώνου και Φαρισαίου
14p
Ο Άσωτος Υιός
pr15
To πρόσφορο
16pr
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ
p-23.11
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας Ι.Μ.Πειραιώς
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
17pr

17pr
Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
21m  21dr
O ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
21pr
"ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ"
23pr
O ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ
pathos2
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ
anastasi
Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ
25pr
Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 19:53

Ευλογημένο καλοκαίρι!!

Με χαρά περιμένουμε τις προτάσεις, τα μαθήματα και τις ειδήσεις των κατηχητικών σχολείων σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Του Ηλία Λιαμή, δρ Θεολογίας,
Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ: ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Καλέ μου φίλε,  Καλή μου φίλη,

Κλείνει σήμερα ο κύκλος και της φετινής σχολικής χρονιάς. Ήδη τα μεγαλύτερα παιδιά δίνουν τον δικό τους αγώνα στα θρανία των γραπτών θερινών εξετάσεων. Τα κοιτάμε εμείς, οι μεγαλύτεροι και ίσως να κουνάμε το κεφάλι, αναλογιζόμενοι το πόσο δυσκολότερες και συνθετότερες καταστάσεις τα περιμένουν στις εξετάσεις της ζωής που έρχεται. Τι νόημα όμως έχουν άραγε οι σκέψεις αυτές εκ των υστέρων; Σημασία έχει, πως από την πρώτη στιγμή της ζωής μας, παραλαμβάνουμε κλειστούς φακέλους με θέματα από μια αθέατη εξεταστική επιτροπή. Θέματα άλλοτε εύκολα, συνήθως όμως δύσκολα, που ζητούν λύση. Κάποιες φορές, βρισκόμαστε διαβασμένοι, συνήθως όμως συλλαμβανόμεθα παντελώς απροετοίμαστοι. Πάντα όμως πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Και το χειρότερο; Καμιά ελπίδα αντιγραφής. Τα θέματα είναι αυστηρώς προσωπικά, όπως και οι λύσεις τους.

Με αυτά και με άλλα… ποιητικά, αποχαιρετούμε τα παιδιά μας και βάζουμε τίτλους τέλους στη χειμωνιάτικη παρέα του κατηχητικού. Προσωπικά, δε μένω τόσο, στο αν θα τους λείψουν αναγνώσματα και αναλύσεις περικοπών. Το σημαντικότερο είναι, πως διακόπτεται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η ανθρώπινη επαφή, η χαρούμενη ατμόσφαιρα, η ευκαιρία για έκφραση συναισθημάτων και χαρισμάτων. Και δυστυχώς, η εποχή μας, αυτά είναι που έχει την περισσότερη ανάγκη.

Κι όμως! Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να διαβεβαιώσω, πως το καλοκαίρι προσφέρει μια ιδιαίτερη ευκαιρία, που πρακτικά είναι αδύνατον να την έχει κανείς το χειμώνα:

Τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Ευκαιρία πολύτιμη και πολυδιάστατη. Ευκαιρία, που μπορεί να σφραγίσει ολόκληρη ζωή. Και δε μιλώ γενικώς για τις κατασκηνώσεις, που πραγματοποιούν λογής λογής φορείς ανά την Ελλάδα. Μιλώ ειδικά για τις κατασκηνώσεις των Ιερών Μητροπόλεων, όπου η κοινωνικότητα και οι δραστηριότητες συνδυάζονται με διακριτική προσφορά ευκαιριών για πνευματικές συζητήσεις και εμπειρίες, μέσα σε ένα πλαίσιο ηρεμίας και γαλήνης, που μόνο η Ελληνική καλοκαιρινή φύση μπορεί να προσφέρει.

Όσοι πέρασαν από τέτοιου είδους κατασκηνώσεις μπορούν να βεβαιώσουν για το κάτι διαφορετικό, που προσφέρουν. Προσωπικά, βρίσκω ως σημαντικότερη αιτία την ευκαιρία να ζεις μαζί με άλλους για όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που σε καλεί να παρατηρήσεις, να αποδεχτείς, να συμβιβαστείς, να υποχωρήσεις, να διεκδικήσεις ή και να συγχωρέσεις, προκειμένου να συνυπάρξεις. Έτσι όπως έγινε η κοινωνία μας, η κατασκήνωση προσφέρει την σπάνια δυνατότητα να συμβιώσεις και να δοκιμάσεις στην πράξη αλήθειες, μηνύματα και διδάγματα μιας ολόκληρης κατηχητικής χρονιάς. Διότι, τελικά, τι άλλο είναι η Εκκλησία, από μια παρέα ανθρώπων, που τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τον Χριστό και η επιθυμία τους να μιμηθούν την δική Του αγάπη στις σχέσεις μεταξύ τους;

Μακάρι να αποφάσιζε κάθε παιδί, κάθε ηλικίας να χαρίσει στον εαυτό του μια τέτοια εμπειρία. Ιδίως μάλιστα αν αποφάσιζε να ακολουθήσει ολοκληρωτικά κάποιους διαφορετικούς ρυθμούς καθημερινότητας, θα του δινότανε η ευκαιρία να βιώσει κάτι το μοναδικό. Αν και δεν είναι εύκολο! Κυρίως η τεχνολογία, έχει σκαρφιστεί χίλιους δυο τρόπους αντικατάστασης των αληθινών προσώπων με εικονικά, μέσα από οθόνες και διαδικτυακές δεξαμενές αόρατων - και όχι πάντα ακίνδυνων - «φίλων».

Γι’ αυτό, η κατασκήνωση, πέρα από χαλάρωση και αναψυχή, γίνεται πρόσκληση και πρόκληση. Πρόσκληση συμμετοχής σε μια κοινότητα με άλλους ρυθμούς και άλλες προτεραιότητες. Αλλά και πρόκληση δοκιμής προσωπικών δυνάμεων αντίστασης σε μέσα, εργαλεία, χειριστήρια και links, που έχουμε πειστεί πως μας είναι απαραίτητα. Με την έννοια αυτή, μια αλλού είδους νηστεία, μια άλλου είδους άσκηση μας καλεί. Αυτές είναι οι αληθινές εξαρτήσεις και η απελευθέρωση από αυτές απαιτεί έναν άλλου είδους πνευματικό αγώνα, προκειμένου, για να ενεργοποιήσουμε έναν άλλο κρυμμένο εαυτό. Εαυτό με κοινωνικότητα, περισυλλογή, ενέργεια για αληθινό παιχνίδι, διάθεση για βαθύ προβληματισμό, δύναμη για αντίσταση στο ρεύμα της εποχής.

Και κάτι τελευταίο:

Νομίζουν πολλοί, πως το καλοκαίρι είναι ένας επίλογος ενός έντονου και κοπιαστικού χειμώνα. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Υπάρχει και το άλλο μισό της αλήθειας:

Το κάθε καλοκαίρι είναι και ένας πρόλογος, μια προετοιμασία ενός ωραίου χειμώνα. Μέσα σε μια κατασκήνωση ρίχνεται ο πρώτος σπόρος μιας φιλίας, ο πρώτος σπόρος μιας πνευματικής απόφασης, ο πρώτος σπόρος μιας πιο συστηματικής λειτουργικής ζωής. Κάποιοι θησαυροί μιας καλοκαιρινής χριστιανικής κατασκήνωσης, μπορεί να στηρίξουν ένα χειμώνα διάσπασης στα τρέχοντα και τα υποχρεωτικά. Μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, δικαιούνται αυτή την ευκαιρία. Είναι και στην ευθύνη ημών, των μεγαλυτέρων, αυτή τη δυνατότητα να την υποστηρίξουμε και να την ενθαρρύνουμε.

Όσο για μας, εδώ, στην διαδικτυακή αυτή γειτονιά, δεν μπορούμε, παρά να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους όσοι συνέβαλαν στην διάδοση και τον εμπλουτισμό της. Όπως καταλαβαίνετε, η ιστοσελίδα αυτή δεν έχει τόσο τον ρόλο ενός ακόμη άμβωνα. Περισσότερο φιλοδοξεί να πάρει το ρόλο μιας πνευματικής αυλής, με τη δροσιά της, τις πηγαίες συζητήσεις της, την ανθρώπινη επαφή και το μοίρασμα της αγάπης για την εκκλησία του Χριστού και όλους τους ανθρώπους. Πολλοί εμπλούτισαν την φετινή μας συντροφιά με υλικό, γνώμες και υποδείξεις. Να περάσει με το καλό και το καλοκαιράκι αυτό και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Προς το παρόν, ευχές θερμές, ευχές αδελφικές, για δύναμη, κουράγιο και πίστη, πως τίποτε δεν είναι ισχυρότερο από την πρόνοια και την φιλανθρωπία του Θεού για τον καθένα μας ξεχωριστά και όλον τον κόσμο!!

 

ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18

Θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας Ι.Μ.Πειραιώς
Επιμέλεια θεμάτων: Ματίνα Στούμπου-Αντωνίου

PROSXOLIKI2017

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού
01-frame

ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
των ΕΚΔΟΣΕΩΝ "ΕΝ ΠΛΩ"
"ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ"

της Κυριακής Τριανταφυλλίδου-Μπαθρέλλου

ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
 

"ΠΙΣΤΕΥΩ-Η μαρτυρία"
Κατηχητικό βοήθημα για παιδιά δημοτικού Ι.Μ.Πειραιώς
Πρεσβ. Βασ.Τσουκάτου Κορωναίου-Στ.Πλαταρά

ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΩΤΕΡΟ 2017-2018

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ για παιδιά δημοτικού σχολείου Ι.Μ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ
"ΠΙΣΤΕΥΩ  / Η αποστολή"
kej

Συγγραφείς: Πρεσβυτέρα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ-ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΛΑΤΑΡΑ

Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ
Από το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού "ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ  Ένα βιβλίο θησαυρός"
3b

"Η ΖΩΗ ΤΟΥ, ΖΩΗ ΜΑΣ"
Κατηχητικό βοήθημα για παιδιά δημοτικού Ι.Μ.Λευκάδος & Ιθάκης
Επιμέλεια: π.Ιωαννίκιος Ζαμπέλης
0.ω.εξωφυλλο

"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ" -ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Κατηχητικό βοήθημα 2017-18 Ι.Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων νήσων

2210

ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
"ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ-
Γεροντικό & 'Αγιοι"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
1M

ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ "ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Kkatixitiko 2011-ΚΕΡΚΥΡΑ.jpg

Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριαντάφυλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
"ΠΑΙΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ"
Από το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων "ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ"
agios ioannis monemvasiotis 1

 

"ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ"
Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Λευκάδος & Ιθάκης
Επιμέλεια: Άγγελος Γκούνης, θεόλογος
12L
ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
"O ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ"

Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Z
Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως Ι.Μ.Κερκύρας π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριανταφύλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη, Όλ.Δρίτσα
ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
"ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
(Περιλαμβάνει μαθήματα δύο βαθμίδων κατήχησης)
Kkatixitiko 2011-ΚΕΡΚΥΡΑ.jpg

Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριανταφύλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη
"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"
Κατηχητικό βοήθημα 2017-18 Ι.Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων νήσων
για εφήβους Γυμνασίου-Λυκείου

Κατηχητικο βοηθημα 2017-2018

 

 

 

1.ΠΡΟΣΕΥΧΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

2. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Ε
πιλέξτε και από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για παιδιά

v.ch 
3. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Επιλέξτε ζωγραφιά από τη Συλλογή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Catichisis
z

4. ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Δείτε τη συλλογή

candles

5.ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Δείτε τη συλλογή των παιχνιδιών
2p

6. ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Δείτε όλη τη συλλογή
Untitled
7. ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ
th.kv2
 Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
της ιστοσελίδας catichisis.gr
ms
Τα νέα των κατηχητικών μας σχολείων

Η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

για το καλοκαίρι 2018

Γίνεται γνωστό ότι και αυτό το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν, συν Θεώ, οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη», κοντά στην Ι. Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Κατασκήνωση θα λειτουργήσει φέτος σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

1η περίοδος: Αγόρια Γ΄ - Στ΄ Δημοτικού

Σάββατο, 30 Ιουνίου – Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

2η περίοδος: Αγόρια Γυμνασίου - Λυκείου

Σάββατο, 7 – Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

3η περίοδος: Κορίτσια Γ΄ - Στ΄ Δημοτικού

Σάββατο, 14 – Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

4η περίοδος: Κορίτσια Γυμνασίου - Λυκείου

Σάββατο, 21 – Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

5η περίοδος: Πενθήμερο πρώτης σχολικής ηλικίας

(αγόρια και κορίτσια που θα φοιτήσουν στην Α΄, Β΄, Γ΄ Δημοτικού)

Τρίτη, 31 Ιουλίου – Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

(καθημερινά, ώρα: 08.30 – 17.00)


 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές όλων των παιδιών θα γίνονται μόνο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διεύθυνση: οδ. Αναπαύσεως 4 - Λευκάδα. Τηλέφωνα: 26450 22415 (εσωτ.: 21 - 23).

Διεύθυνση ηλεκτρ. ταχυδρομείου: camplefkas@gmail.com

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές θα παραλαμβάνουν το σχετικό έντυπο και η εγγραφή θα γίνεται όταν το προσκομίσουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τους γονείς, τον εφημέριο της Ενορίας τους και το γιατρό, καταβάλλοντας το ποσό της οικονομικής συμμετοχής στα λειτουργικά έξοδα της Κατασκήνωσης.

Το ποσό της συμμετοχής είναι: 30 ευρώ για το πενθήμερο της πρώτης σχολικής ηλικίας· 60 ευρώ για τις άλλες περιόδους ή 40 ευρώ για το 2ο ή 3ο παιδί κάποιας οικογένειας. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομισθεί «επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις» από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Προσοχή όμως! Για τις περιπτώσεις που κάποια οικογένεια δυσκολεύεται, παρακαλείται να συνεννοηθεί μαζί μας, ώστε να μην στερηθεί κάποιο παιδί τη χαρά της κατασκηνωτικής ζωής για οικονομικούς λόγους!

Το έντυπο της δήλωσης μπορεί κανείς να βρει και στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας: www.imli.gr

Θα δοθεί έτσι και φέτος η ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν τις χαρές της ομαδικής ζωής, την υπευθυνότητα της αυτοεξυπηρέτησης, την ομορφιά της φύσης, την χάρη της εκκλησιαστικής ζωής και ένα πρόγραμμα πλούσιο σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση, ομαδική ψυχαγωγία, διαγωνισμούς, τραγούδι, παιχνίδια στο δάσος και τη θάλασσα, ελεύθερο διάλογο για ενδιαφέροντα θέματα, λατρευτικές ευκαιρίες.


Αξίζει να ζει κανείς την κάθε στιγμή στην Κατασκήνωση,

κοντά στον Χριστό, στην αγκαλιά της Εκκλησίας!

Λευκάδα, 7 Μαΐου 2018Από τις Εκκλ. Κατασκηνώσεις Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

«Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εορταστική εκδήλωση λήξης των κατηχητικών σχολείων όλων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιδηψίων στην Ενορία του Αγίου Αιδηψού, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ι. Παρεκκλησίου του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, του επονομαζόμενου και «παιδαριογέροντος», αφού ως γνωστόν από μικρή ηλικία ο Άγιος Σάββας έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για την εφαρμογή στη πράξη του Ιερού Ευαγγελίου, εν τούτοις, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη κλειστή αίθουσα έναντι του Ιερού  Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Αλεξίου .
Ήδη από νωρίς το απόγευμα, παιδιά και γονείς μαζί με τους Κατηχητές τους είχαν κατακλείσει τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού αλλά και της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αναμένοντας την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, τον οποίον συνόδευε ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος.
Στην κατάμεστη αίθουσα, τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων Αγίων Αναργύρων και  Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, Αγίου Αιδηψού, Γιάλτρων και Αγίου Γεωργίου Λιχάδος, με επικεφαλής τους Ιερείς και τους λαϊκούς κατηχητές τους, παρουσίασαν με απλότητα και χάρη πολλές κατηχητικές δραστηριότητες όπως κατηχητικά τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, επίκαιρα ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που συγκίνησαν όλους τους παρισταμένους, καταχειροκροτώντας την προσπάθειά τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την εκδήλωση και αφού συνεχάρη όλους τους Ιερείς και τους λαϊκούς κατηχητές της Αρχιερατικής περιφερείας Αιδηψίων, μίλησε για την αξία των πολιτιστικών στοιχείων που μετέφεραν οι Έλληνες πρόσφυγες της Μ. Ασίας, τα οποία αποτελούν πολύτιμα σημεία αναφοράς και ταυτότητος, μετέφερε με τον δικό του χαρισματικό τρόπο την έννοια και την σημασία της κατηχήσεως αλλά και την ευθύνη που έχουν οι Ιερείς ως ποιμένες, οι γονείς και οι ανάδοχοι ως πνευματικοί γονείς των παιδιών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αξιότιμος κ. Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Λίνα Ευσταθίου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πλήθος κόσμου.
Την διοργάνωση της εορτής είχε ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου π. Ιωάννης Παπακοσμάς, την παρουσίαση της εορτής η πρεσβυτέρα του κ. Τριανταφυλλιά Φακίτσα, ενώ την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος της Αρχιερατικής περιφέρειας Αιδηψίων π. Χρήστος Νγκέλας.    

            Στο τέλος παρατέθηκαν πλούσια εδέσματα σε όλους τους συμμετέχοντας σε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση.

IMX 1.Giorti Katixitikon Aidipsou 6.5.2018 003

IMX 1.Giorti Katixitikon Aidipsou 6.5.2018 004

IMX 1.Giorti Katixitikon Aidipsou 6.5.2018 006

IMX 1.Giorti Katixitikon Aidipsou 6.5.2018 009

 

Κυριακή, 13 Μάιος 2018 13:09

Ζωή ή επιβίωση; [Γ.Λ.13-05-2018]

 

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
28η συνάντηση κατηχητικής χρονιάς
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ
"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"
19194

1.ΠΡΟΣΕΥΧΗ
α. ΠΡΩΪΝΗ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Από το κατηχητικό βοήθημα:"Οι καρποί του Αγίου Πνεύματος" Ι.Μ.Δημητριάδος

(Στην αρχή του μαθήματος ανάβουν τα μέλη της ομάδας σας το καντήλι και το θυμιατό στο εικονοστάσι της αίθουσάς σας, μοιράζετε τα αντίτυπα της προσευχής και ζητάτε από κάθε μέλος της νεανικής συντροφιάς σας να διαβάσει έναν στίχο προσευχής. Προτρέψτε τους να διαβάζουν τις προσευχές καθημερινά.)

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"
27mpr2

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ"

Αναστασιν-Χριστου-θεασαμενοι

"
ΑΝΑΣΤΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ"

anastas

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

 

"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"
Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

2. Survivor! Ζωή ή επιβίωση; (Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού)
28me

katixitiko2017

Δείτε όλα τα μαθήματα της σειράς

"ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ"
Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Λευκάδος & Ιθάκης
Επιμέλεια: Άγγελος Γκούνης, θεόλογος

3. ΣΚΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....
mdz25

Δείτε τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να επιλέξετε μαθήματα και δραστηριότητες που ταιριάζουν περισσότερο στους εφήβους της ενοριακής συντροφιάς σας

4. ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016-17
"ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ"

  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Επιμέλεια: π.Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Untitled

Πατήστε εδώ για να δείτε τα μαθήματα του κατηχητικού βοηθήματος

5. ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριαντάφυλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη
Kkatixitiko 2011-ΚΕΡΚΥΡΑ.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε τα μαθήματα του κατηχητικού βοηθήματος

6.ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ" ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΙΟΤΗ-Κ
Πατήστε εδώ για να δείτε τα μαθήματα του κατηχητικού βοηθήματος
7. ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "O ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ"
Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δείτε όλη τη συλλογή κατηχητικών μαθημάτων
28zoi

Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως Ι.Μ.Κερκύρας π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριανταφύλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη, Όλ.Δρίτσα
8. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Επιλέξτε από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για εφήβους
v.e
9. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ
TR

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
της ιστοσελίδας catichisis.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά δημοτικού σχολείου. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για εφήβους γυμνασίου.
Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 304
Site Created by Pixel Orange