Home Ιερών Μητροπόλεων Εκδρομή-Λήξη Κατηχητικού Σχολείου Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου Λάρισας
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 09:43

Εκδρομή-Λήξη Κατηχητικού Σχολείου Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου Λάρισας

Πέρασε ακόμη μια ιεραποστολική χρονιά.Με χιόνια,κρύο και άλλες δυσκολίες...Μα και πολλές χαρές και ευλογίες όλο το χρόνο...Μαθήματα άγια,ύμνοι και τραγούδια,γιορτές και εκδηλώσεις,παιχνίδια και χειροτεχνίες,δωροέκθεση και φιλανθρωπία,ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες...γέμισαν τις ψυχές των μικρών παιδιών.Τους έφεραν πιο κοντά στο Θεό και στον πλησίον.Τι μεγάλη ευλογία,Θεέ μου!Άνθρωποι ξένοι,από διαφορετικές οικογένειες,παιδιά που ζουν σε διάφορες συνοικίες,να γίνονται μια καινούργια μεγάλη οικογένεια,η Οικογένεια του Χριστού.Μέσα στην ζεστή και σωτήρια αγκαλιά της Εκκλησίας  αναπτύσσονται πνευματικά και καλλιεργούν τα χαρίσματα,που τους δώρισε ο Πάνσοφος Δημιουργός,προς δόξα του Ουράνιου Πατέρα και για την φιλότιμη διευκόλυνση των συνανθρώπων-αδερφών.

Στο κλείσιμο,λοιπόν, ενός κύκλου μιας τέτοιας σπουδαίας προσπάθειας, με την ευχή του Σεπτού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου,κ.Ιγνατίου,το Κατώτερο Κατηχητικό της ενορίας του αγίου Αχιλλίου,πραγματοποίησε την καθιερωμένη ΕΚΔΡΟΜΗ – ΛΗΞΗ των μαθημάτων (για παιδιά και γονείς).Φετινός προορισμός η ιστορική Ι.Μ.Παναγίας Κορώνης, όπου οι συμμετάχοντες προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου και την αγία Κάρα του ιερομάρτυρος αγίου Σεραφείμ, επισκόπου Φαναρίου. Όλοι τύχανε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο π.Μεθόδιο και τη συνοδεία του.Τους μίλησε για την ιστορία της μονής και τον άγιο Σεραφείμ και έδωσε πατρικές νουθεσίες σε όλους.

Στη συνέχεια,κατευθύνθηκαν σε παρακείμενο λιβάδι,δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα,όπου μικροί και μεγάλοι έπαιξαν,έτρεξαν,γευμάτισαν. Μπάλες,σχοινάκια,ρακέτες,τσουβαλοδρομίες,αβγουλομαχίες,αλευρώματα,επιτραπέζια,"παιχνίδι με σταθμούς",μπαλόνια,"παιχνίδι του δάσους","δώρο έκπληξη"...ξετρέλαναν τα παιδιά,που ασταμάτητα έτρεχαν πάνω κάτω,βιώνοντας μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς. Ποιος ήθελε να εγκαταλείψει τέτοιο τοπίο και τόσο συναρπαστικές εμπειρίες! Έπρεπε,όμως,να επιστρέψουμε. Ο π.Ραφαήλ,αφού ευχαρίστησε όλους (κατηχητές,γονείς και παιδιά) για την όλη τους συμμετοχή στο έργο της κατήχησης στην ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού, ευχήθηκε να έχουν όλοι την ευλογία του Θεού,πρόοδο στα μαθήματα και πνευματική προκοπή, με τις ευχές και πρεσβείες της Μητέρας Παναγιάς. Γι' αυτό έδωσε σε όλα τα κατηχητόπουλα,ως αναμνηστικό ενθύμιο της φετινής χρονιάς,μια όμορφη εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τελευταίος σταθμός,η πόλη της Καρδίτσας,όπου στο Παυσίλυπο απόλαυσαν παγωμένο καφέ και παγωτό.Επιστροφή στην αφετηρία τους,το Ναό του πολιούχου και προστάτη μας,αγίου Αχιλλίου,ο οποίος όλη τη χρονιά  ευλογεί,προστατεύει και δέχεται τα παιδιά και τους κατηχητές τους στην πνευματική του αγκαλιά για να τους οδηγήσει στη Βασιλεία των Ουρανών.

Κ Α Λ Ο     Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι    Σ Ε   Ο Λ Ο Υ Σ ! ! !

P5061437

Site Created by Pixel Orange